• Wat is honkbal?

 • Honkbal is een slagbalspel. Dat houdt in dat er gebruik gemaakt wordt van een bal, een slaghout en er wordt bij hardgelopen. Een ander bekend slagbalspel is bijvoorbeeld cricket.

  In de rest van de wereld is honkbal bekend onder naam "Baseball". Het is een van de meest beoefende sporten ter wereld. Vooral in de Verenigde Staten, Japan, het Caraibisch Gebied en grote delen van AziĆ« is baseball net zo populair als voetbal in Europa. In Europa is baseball een kleine sport. Het wordt in vrijwel alle landen gespeeld. Sportief gezien zijn Nederland en ItaliĆ« de toonaangevende landen.

  Als je honkbal voor het eerst ziet lijkt het een ingewikkeld spel, maar in de praktijk valt dat reuze mee. In onderstaande brochure van de KNBSB wordt het spel op een toegankelijke manier uitgelegd.

  UVV is al meer dan 75 jaar een bekende naam bij honkballend Nederland. Wij zijn op nagenoeg alle niveau's met teams vertegenwoordigd; van de jongste pupillen tot en met de meest ervaren senioren.

  Wil je meer weten over het spelen van honkbal bij UVV? Stuur dan een e-mail naar onze ledenadministratie.

  Ben je iemand die ervaring heeft met het spelen op topniveau of wil je jouw ervaring overbrengen als trainer van een van onze teams, neem dan contact op met het bestuur van UVV.