• We zijn zeer trots dat we kunnen vertellen dat Yfke Romney(15) is geselecteerd voor het Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch U18. Yfke is afgelopen seizoen teruggekeerd naar UVV om deel uit te maken van Dames 1.

    De softbalsters van het Koninkrijksteam U18 eindigden tijdens het EK van 2023 op de vierde plaats en vielen zo niet alleen buiten de prijzen, maar plaatsten zich ook niet voor het WK. In jauari kreeg de KNBSB vanuit de WBSC het nieuws dat zij een wild card had toegekend aan de Oranje talenten.

    Als Team Kingdom of the Netherlands U18 in augustus van dit jaar aantreedt tijdens het WK Softbal in Pingtan in China, doet het dat in een loodzware poule. Dankzij een Wild Card mag het Koninkrijksteam U18 van bondscoach Sanne Bolhuis deelnemen. Het gevolg is wel dat zij ingeloot zijn bij Japan, China, Puerto Rico, Italiƫ en Peru.

    Ook Hannah Tosun(14)  heeft de selectie gehaald voor Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch U15. Hannah speelde dit seizoen al enkele wedstrijden met ons Dames 1 team mee. Zij heeft tot nu toe vooral voor de Ravens gespeeld,  met dit team heeft UVV een samenwerking. De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch U15 nemen deel aan het Europees kampioenschap voor landenteams van 1 tot 6 juli in Praag TsjechiĆ«. Patt Romney is voor dit team een van de coaches deze zomer.

    Heel veel succes Yfke, Hannah & Patt, we gaan jullie volgen!

    Nog meer selectie nieuws! UVV softbalsters in het NL team 2Nog meer selectie nieuws! UVV softbalsters in het NL teamNog meer selectie nieuws! UVV softbalsters in het NL team 1